Lakáshitelezési megfontolások személyi kölcsönnel

Kovács Gyula kérdése
2024. május 26., vasárnap

Lakáshitelezési megfontolások személyi kölcsönnel

Tisztelt Minihitel,
Eladtuk eddigi otthonunkat, az arra felvett támogatott lakáshitelt törlesztettük, az ingatlan új tulajdonosra átírása folyamatban. Új ingatlant vásárolnánk, magasabb összegért, szocpol (gyermekek, együtt költözők, szobák és építési költség alapján szerintem méltányolható az igény) és nagyobb hitelösszeg igénybevételével. Egyéb forrásunk, önerőnk nincs, így az eladással, vétellel felmerült egyéb költségek fedezésére (ingatlanközvetítő, ügyvéd, közjegyző, banki díjak)szeretnénk 1 millió forinttal magasabb hitelösszeget felvenni. Ezt azonban a szocpol saját erő felhasználás feltétele miatt elméletileg nem tehetjük meg. Van-e lagális "kiskapu"? (Például mi számít a tv. szerinti kiegyenlített hitelintézeti kölcsönnek, a teljes előtörlesztés vagy az eredetileg felvett, értelemszerűen nagyobb, hitel összege?) Vagy létezik olyan kiegészítő (akár utólagos) hitel melyet ugyanazon ingatlan fedezetével lehet felvenni? Bármilyen más megoldás? (Adatok: eladott ingatlan eladási ár:22.5MFt, teljes előtörlesztés 9.5MFt, az előtörlesztéssel kiegyenlített hitel 11.3MFt, vásárolt ingatlan vételára 27.5MFt, melyből építési ktg 19.5MFt, telekár 8MFt, szocpol mellett engedélyezhető hitel 12.1MFt, kívánt hitel 13.1MFt, 4 együttköltöző, 2 gyermek, az új ingatlan budapesti 2szoba+2félszoba)
Segítségét előre is köszönöm,
Kovács Gyula

Minihitel válasza
2010. május 11., kedd
Tisztelt Kovács Úr!

Köszönöm a megkeresését. Amennyiben jogosultak a szocpolra, akkor egyetértek az Ön által leírtakkal. Kiegyenlített hitelintézeti kölcsönnek a korábban,az eladott ingatlanra felvett, felvett lakáshitelt értjük. Amennyiben az vevőtől kapott vételárból a fent megnevezett lakáshitelt egyenlítik ki, akkor a visszafizetett hitelösszeggel csökkenthető az új ingatlanba beforgatott önerő. Kizárólag az eladott ingatlanra felvett lakáshitel visszafizetése esetén csökkenthető a felhasznált önerő összege.A leírt számadatok is teljesen helyesek és nem tudok sajnos olyan megoldást kínálni, amivel 1 millió forint hitelt fel tudnak úgy venni erre az ingatlanra, hogy amellé szocpolt is igényelnek. Amennyiben a jövedelmük megfelelő, akkor esetleg személyi kölcsön felvételét tudnám javasolni. Bármilyen egyéb felmerülő kérdése esetén várom a megkeresését,

Üdvözlettel:

A Minihitel csapata

Legkedvezőbb törlesztőrészlet

Személyi kölcsön

4 év6 év
400.000 Ft10 111 Ft7 375 Ft
600.000 Ft15 167 Ft11 063 Ft
800.000 Ft20 223 Ft14 750 Ft
1 millió Ft25 278 Ft18 438 Ft
1.5 millió Ft37 918 Ft27 656 Ft
A feltüntetett törlesztőrészletek az adott hitelfajtában nyújtott legkedvezőbb hitel kiválasztásával kerülnek kiszámításra, feltüntetésre, a tájékoztatás nem teljeskörű. A kalkulátorban megadott értékek nem minősülnek a Ptk. 6:44 § szerinti ajánlattételnek, a Bankárnet Kft. ajánlati kötöttségét kizárja.

Fórum

Személyi kölcsön „bárosoknak” és KHR listásoknak

Gyorskölcsön, gyorshitel igénylés információk

Kölcsön, jövedelemigazolás nélkül?

Személyi kölcsön kalkulátor

Ki igényelhet személyi kölcsönt?

Lakáshitelek

Szabad felhasználású hitel

Miért érdemes minket választani?

Hitelkiváltás

Szolgáltatásaink

Hasznos információk

Hitelszótár

APEH hivatalok

Adózási információk